Kontakt
     
 
Vesti
 
 
Međunarodni dan potrošača obeležen u DIS marketu u Pančevu
Datum: 16. mart 2017.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić povodom Svetskog dana potrošača obišao je DIS market u Pančevu. Svaki pedeseti kupac koji je posetio DIS market dobio je gratis kupovinu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je njegovo ministarstvo želelo da ovaj dan obeleži u najvećem domaćem trgovinskom lanacu koji pokazuje veliki stepen razumevanja za potrošače.

 “Čini mi se da ova oblast iz godine u godinu pokazuje zavidan napredak. U poslednjem izveštaju Evropske komisije je istaknuto da je Srbija u zakonodavnoj oblasti zaštite potrošača u skladu sa svim međunarodnim standardima. Ono što nam preostaje jeste praktična primena  tih zakonskih odredbi i najvažnija stvar jeste da mi jačamo svest o značaju zaštite potrošača”, rekao je Ljajić.

U 2016. godini podneto je 16.400 potrošačkih prigovora, odnosno oko 1.900 više nego u 2015. Ovaj podatak govori o činjenici da su potrošači bolje informisani o svojim pravima.

 “Posebno bih želeo da istaknem važnu ulogu trgovaca u tome, ne samo potrošačkih organizacija, jer trgovci se bore da očuvaju i sačuvaju svoje klijente, pa i na način da vrlo često izlaze u susret njihovim zahtevima, posebno za prigovorima i reklamacijama, a kompanija DIS je jedna od vodećih u brzom rešavanju reklamacija”, dodao je Ljajić.

Najveći broj prigovora u prošloj godini odnosio se na sportsku obuću i to oko 25 odsto, oko 12 odsto na mobilne telefone, sedam na računare, šest odsto na belu tehniku i po četiri odsto na nameštaj i televizore. Novim Zakonom o zaštiti potrošača, koji je na snazi od 1. januara ove godine, organizacije potrošača dobile su veća prava i mogućnost da pokreću mere zabrane i da zastupaju interese potrošača, i da ukažu na nepoštenu poslovnu praksu.

 
DIS stigao na Voždovac!
Datum: 10. februar 2017.

Najveći domaći lanac maloprodaje, kompanija DIS iz Krnjeva, otvorila je još jedan market u Beograd. Od danas će stanovnici Voždovca imati priliku da kupuju po DIS-ovim čuvenim niskim cenama.

Voždovački DIS se nalazi u Kumodraškoj 164 preko puta “Darvinove” pošte. DIS market u Kumodrškoj ulici prostire se na 400 m², sada u sastavu svoje maloprodajne mreže DIS ima 25 marketa koji se prostiru na 84.060 m².

Novi DIS je uređen kao savremeno opremljen market, a poseban akcenat je stavljen na deo pijace i ponudu iz svežeg programa. Za sve koji danas dođu na otvaranja pripremljena je i već tradicionalna akcija „Svaki pedeseti kupac dobija gratis kupovinu“ i još mnogo iznenađenja.

 
DIS stiže na Voždovac!
Datum: 9. februar 2017.

Najveći domaći lanac maloprodaje, kompanija DIS iz Krnjeva, otvara još jedan market u Beogradu.

Od desetog februara će i stanovnici Voždovca imati priliku da kupuju po DIS-ovim čuvenim niskim cenama. Voždovački DIS se nalazi u Kumodraškoj 164, preko puta „Darvinove“ pošte, i prostire se na 400 m² prodajnog prostora. Novi DIS je uređen kao savremeno opremljen market, a poseban akcenat je stavljen na deo pijace i ponudu iz svežeg programa.

Za sve koji dođu na dan otvaranja pripremljena je i već tradicionalna akcija „Svaki pedeseti kupac dobija gratis kupovinu“.

 

 
DIS dobio priznanje za online prodavnicu
Datum: 7. februar 2017.

Kompanija DIS dobila PC PRESS dobila priznanje za online.dis.rs prodavnicu na izboru TOP 50 2016. u kategoriji Marketa.

Jubilarni, dvadeseti put, dodeljene su nagrade najboljim online nastupima. Pobednici su poznati, a u 2016. godini je uspeh zabeležilo malo više mobilnih aplikacija i nastupa na društvenim mrežama. Nagrade najboljima uručene su u Svečanoj sali Skupštine grada.

U uvodnom obraćanju dobitnicima i gostima obratila se i direktorka preduzeća Vesna Čarknajev, naglasila je da se za 20 godina, koliko se ove nagrade dodeljuju, Intrenet značajno promenio, da je od prvobitne mešavine teksta i poneke slike, stigao do modernog, digitalnog sadržaja, bogatog multimedijom i, sve aktuelnijim, video-sadržajima, te da se nada da će i tek predstavljene tehnologije, poput virtuelne stvarnosti, već sledeće godine biti zastupljene i na domaćim internet stranicama. Kao stimulativan uvod u problematiku VR-a, bilo je korisno i kratko predavanje profesora doktora Olivera Toškovića o eksperimentima u percepciji stvarnosti i virtuelne stvarnosti.

Svim dobitnicima ovogodišnje nagrade PC Press Top50 nagrade je uručio Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa „PC“.

 
DIS DODELIO PAKETIĆE NAJBOLJIM OSNOVCIMA
Datum: 30. januar 2017.

Osnovci škole „Vuk Karadžić“ iz Krnjeva, proslavili su školsku slavu u crkvi „Sveti Sava“, tako što su pevali i recitovali, a DIS je nagradio sve prisutne dodelivši im paketiće.

Sveti Sava, kao školska slava, slavi se od 1840. godine, kada je to predložio Atanasije Nikolić, rektor Liceja u Kragujevcu. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za “patrona svih naših škola i da se najsvečanije proslavlja”. Sve do 1945. godine slavljen je Sveti Sava, a tada je, odlukom vlasti ukinut. Kao školska slava ponovo je počeo da se slavi 1990. godine.

Svetom Savi rođeno ime je Rastko Nemanjić. Bio je raški plemić iz vladarske porodice Nemanjića, uticajni diplomata i prvi srpski prosvetitelji i arhiepiskop autokefalne srpske žičke arhiepiskopije, zakonodavac, književnik i hodočasnik, ali i pre svega, bio je utemeljivač srpske crkve, države i školstva.

Dan kada je preminuo – 27. januar 1236. godine crkva je ustanovila kao praznik kojim se obeležava njegov život i delo.

     
 
 
 
NEDELJNA AKCIJA
VELIKA AKCIJA
AKCIJA DORUČAK
PROMOCIJE
ODLOŽENO PLAĆANJE
INFORMATOR
VAUČERI
LOKACIJE
KONTAKT
 
 
 
 
nazad na vrh strane